The Best Things in Life Are Free

Hallo!

In dit blog zal ik met jullie delen wat mijn afstudeeropdracht allemaal inhoudt 🙂

De opdracht bestaat grof gezegd uit het maken van een mobile dashboard app en het schrijven van een adviesrapport. Hieronder kun je specifieker lezen wat het allemaal inhoudt:

Mobile Dashboard

Het maken van een prototype dashboard op een smartphone (telefoon) waarbij informatie over het leerproces van een student van de Zuyd Hogeschool wordt verzameld en gepresenteerd, zodat de student een overzicht heeft van hoe hij/zij er voor staat met betrekking tot zijn/haar leerproces. Het geven van suggesties zal in dit prototype niet uitgewerkt worden.  Het prototype is als een Proof of Concept om aan te tonen of Learning Analytics nuttig is en wat de mogelijkheden zijn. Het prototype zal geprogrammeerd worden voor het mobile operating system Android.

Op het dashboard zal een analoge meter hebben die de algemene voortgang en stand van zaken weergeeft. De meter geeft aan hoe de student het overall doet bij zijn studie.

Het dashboard zal koppelingen met de volgende informatiesystemen hebben:

Osiris, er wordt gekeken hoe de student er voorstaat tegenover het reguliere programma. De vak cijfers en er wordt een indicatie gegeven van het gemiddelde cijfer van een vak. Er wordt een koppeling gemaakt tussen het resultaat van een vak en de leermethodes die tijdens dat vak plaatsvinden. Er komen meldingen over het inschrijven voor vakken, minors en herkansingen.

Blackboard, een koppeling met Blackboard waarbij informatie en activiteiten van een student tijdens een course geanalyseerd worden.

Social Media, bijvoorbeeld een koppeling met Twitter. Dit op twee niveaus. Een algemeen niveau waarbij de algemene gemoedstoestand wordt geanalyseerd, voelt een student zich prettig? En het tweede niveau is course specifiek waarbij tweets van een vak geanalyseerd en gepresenteerd worden.

Een eigen inputsysteem waarbij extra informatie gevraagd word. Dit gaat vooral om het gevoel dat een student heeft na het volgens van een les of het doen van een activiteit.

Inspanning, aan de hand van het lesrooster, logboek, to-do’s kan geanalyseerd worden wat een student allemaal doet en welk effect dit heeft.

Adviesrapport

Een advies over Learning Analytics in het onderwijs. Is het handig om Learning Analytics in de toekomst in te zetten of niet. Op basis van de bestudeerde literatuur en de ervaring opgedaan tijdens dit project een advies geven over Learning Analytics. Er wordt gekeken of er een vervolgtraject moet komen en hoe deze eruit komt te zien.

De doelgroep zijn de beleidsgroep I&A (informatie en architectuur) zij bepalen de richting waar de ICT van Zuyd in de toekomst heengaat. Dit zijn twee faculteitsdirecteuren,  Directeur O&O, een lid van het collega van bestuur en een informatiearchitect.

Overige

Naast het maken van de mobile app en het adviesrapport worden er nog een aantal andere activiteiten verwacht die met Learning Analytics te maken hebben:

Presentatie

Een informerende presentatie over wat Learning Analytics inhoudt en wat de mogelijkheden binnen het onderwijs zijn. Deze presentatie is bedoeld voor Medewerkers van Zuyd die geïnteresseerd of benieuwd zijn naar Learning Analytics en graag meer informatie willen.

Demo

Een demo en een bijbehorende handleiding voor het prototype. Iemand die de handleiding doorgenomen heeft ( 1 A4’tje) kan de demo tonen aan andere mensen en laten zien welke functionaliteiten het dashboard heeft en hoe het werkt.

Blog

Inhoudelijk informatief blog over Learning Analytics. Via deze manier krijgen collega’s inzicht van waar ik mee bezig ben en wat ik onderzocht heb over Learning Analytics.

Dit is dus waar ik mee bezig ben tijdens mijn afstudeerstage. Ik heb bezig met het verder uitwerken van elke onderdeel van de mobile app, welke specifieke functionaliteiten etc erin komen. Mochten er nog dingen veranderen dan zal ik jullie op de hoogte houden 🙂

Ik zal in mijn volgende blogs nog vertellen over mijn planning en het plan van aanpak.

Nog een fijne dag en tot de volgende keer!

Groet Luuk

Advertenties

Commentaren op: "Afstudeeropdracht omschrijving" (2)

  1. Leuk om te lezen! Ik begrijp dat je de opdracht op Zuyd gaat doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: